Aktualizace: ovladač pro nw8440

Doplněk k 1/2020:

Snaha o instalaci Win10 (pokus jsem činil zhruba před 2 roky) ztroskotala opět především na oladačích pro FireGL. Dnes (23/1) jsem ale jen tak pro legraci zkusil dát dotaz do Googlu na toto téma (FireGL V5200 ve Win10) a vyskočil na mě zajímavý příspěvek, kde se praví, že funkční instalace ovladače je možná:

 ATI mobility FIREGL v5200 for windows 10
Katalog služby Microsoft®Update

Jakmile budu mít čas a náladu, vyzkouším tento postup a výsledek zde doplním. Doufám, že se nebudou opakovat problémy s černou obrazovkou jako u osmiček (viz níže).

Původní text článku

Pro grafiku Mobility FireGL5200 je nyní k dispozici ovladač pro Windows Vista, který lze nainstalovat i do W8 (zkoušeno na Win8Pro 32bit, stejný balíček by měl fungovat i v 64bit):

sp43656

Poznámky k instalaci:

  • k funkci Catalyst je potřeba NET framework 3.5
  • ten je třeba mít nainstalovaný před ovladačem, jinak catalyst nebude pracovat!!!
  • pokud došlo k instalaci Catalyst bez FW, je nutné jeho odinstalování a přeinstalace již s FW3.5 
  • do W8 je FW třeba instalovat přes ovládací panely jako rozšíření systému (nelze doinstalovat z balíčku staženého z internetu)
  • instalaci ATI je třeba spustit v režimu kompatibility (Vista SP2)
  • Ovladač má problémy s funkcí ve Win8.1, kdy zůstává (občas) černá obrazovka s viditelným kurzorem (v okamžiku přihlašování). Různými způsoby se dá (někdy?) obrazovka rozsvítit (fungovalo mi, když jsem se k PC přihlásil přes vzdálenou plochu, pak se lokálně rozsvítila přihlašovací obrazovka; vyp/zap displeje noteboku...). Dle různých diskusí jde o vadu ovladače, nový ale není a nebude, tak nevím, s touto grafikou asi Win8 nebrat.